Dit is deel 2 van het verslag van onze reis naar Zuid-West Amerika , vanwege een datalimiet halverwege het verslag waren we genoodzaakt om een nieuw blog te starten.
De eerste dagen van onze reis zijn te vinden door op deze link te klikken.

donderdag 2 augustus 2012

Dag 14 -Yosemite


Vanmorgen werden wakker van de opkomende zon die onze kamer in scheen. Ik kon daarna niet meer slapen, dus het nieuwe snel gemaakte blog afgemaakt en het bericht van dag 13 online gezet. Rond 7.15 uur was iedereen wakker, om 8 uur rijden we met een temp van 23 gr richting Yosemite. We zien veel hoge bergen om ons heen met sneeuw erop, heel mooi. Om 8.20 uur rijden we het park binnen, laten onze jaarkaart zien en we mogen door, het is dan 19 gr. De ingang van Yosemite ligt op 3000 meter. 10 minuten nadat we het park binnen zijn gereden zien we al een groep herten met grote geweien. 


Thijs was gelijk door het dolle. We gaan een trail lopen bij Lembert Dome en lopen langs de Tuolumne river. Het is echt een fantastisch mooie omgeving. We zien weer allerlei dieren, herten ( ook een moeder met jong) , een marmot, honderden squerrels en nog een marmot?? Of iets wat er op lijkt, wij weten het eigenlijk niet. Thijs spot met zijn verrekijker ook 2 mensen die zich helemaal een voelen met de natuur....ze zitten volledig naakt op de oever...het water was wel koud, denken we ;-) . Na ongeveer een uur wandelen, gaan we terug naar de auto om verder de vally in te rijden. Het is zo mooi dat je bij elke bocht wil  stoppen om weer een foto te maken. Maar de bomen zijn zo hoog en de bergen zo steil dat moeilijk is dit goed vast te leggen. Dit moet je beleven. Op een gegeven moment rijden we langs Camp Curry, Iris krijgt het gelijk benauwd, ze ziet het absoluut niet zitten om in een tent te slapen, heeft hier de afgelopen maanden ook vaak moeilijk over gedaan. Thijs en mij lijkt het wel een leuke ervaring. 











Als we op zoek zijn naar een plek om te picknicken zien Iris, Thijs en ik ineens een beer door het bos lopen! Echt super, we zijn er bijna hyper van. We weten dat ze hier leven maar de kans dat je ze niet ziet is groter dan de kans dat je beren tegenkomt. We hebben er geen foto van kunnen maken, de weg was ook net eenrichting, keren was daardoor niet mogelijk. Maar we hebben gewoon een beer zien lopen vlak langs de weg in een 

vrij open deel in het bos...
Het gras is wat hoog, het was ook al schemerig, de foto's zijn dus niet optimaal.
We picknicken in de valley, we worden daarbij omringt door squerrels en mooie blauwe vogels, de eekhoorntjes schooien enorm, je mag ze niet voeren, maar ze weten altijd wel wat kruimels rond de picknick tafel te vinden. Eentje loopt aldoor om de voeten van Harm heen, wachtend op een paar kruimels. Na het eten, pakken we alles weer in, laten de tafel achter zoals we hem aangetroffen hebben. We rijden een rondje door de valley, het is erg druk, overal mensen en auto's. Rond 14.00 uur parkeren we ergens, lopen langs een bureau waar je kan inchecken voor Curry Village. Harm zegt dat hij zich vast gaat melden, voordat het heel druk wordt, je kan nl. pas om 5 uur erin. Wij moeten buiten wachten van hem. Na een half uurtje komt hij terug met papieren en de sleutel. Alle mensen voor hem moesten om 5 uur terug komen om de sleutel te halen, we hebben dus enorm geluk. We gaan terug naar de auto, maar Harm weet ineens niet meer waar die staat. Heel raar, want hij heeft een ingebouwd kompas, weet overal de weg. Hij loopt volgens Iris totaal de verkeerde kant op en Iris heeft hetzelfde richtingsgevoel als haar vader. Het was allemaal een beetje raar. Harm loopt stug door, gaat een gebouw in, wij volgen braaf, en stopt de sleutel in een deur van een....Hotelkamer! Niks Curry Village, maar hij heeft de Yosemite Lodge at the Falls geboekt. Iris enorm blij, Thijs eerst teleurgesteld, want hij had zich verheugt op een tent en hopelijk zoveel mogelijk dieren. Maar als we naar de auto lopen, die natuurlijk vlakbij staat, staat er al een hert voor de deur, de eekhoorntjes zie je overal rennen, dan is Thijs ook happy met dit plekje. We zitten op de begane grond, hebben een zitje buiten. Echt super!

We lopen nog een rondje, nadat alle bagage en al het eten, vanwege de beren, uit de auto is. Het doel is brood en Jus d' Orange halen in het supermarktje. Maar deze inch op de map, is ook weer langer dan het lijkt. Terug nemen we dus lekker de gratis shuttle bus. we drinken lekker wat op ons 'terras', gaan dan op tijd naar de foodcourt om wat te eten. Hier is het gelukkig helemaal niet druk. Iedereen neemt een hamburger, behalve ik, ik kies voor een Ceaser Salad. Het eten is prima en betaalbaar.

Op het avondprogramma staat dieren spotten. Na 7 uur is het al een heel stuk rustiger in het park, we pakken de auto en hopen een en ander aan dieren te zien. Harm heeft de beer gemist, en tegen de schemering zijn de dieren aktiever als midden op de dag. We rijden wat mooie routes en zien vooral heel veel herten. De zon valt op dit tijdstip heel mooi op de Half Dome, waardoor hij extra goed uitkomt.

Opeens zien we een groep mensen naar iets kijken, we stoppen de auto, toevallig gelijk een parkeerplaatsje langs de weg en we lopen erheen. Er blijkt een beer in een appelboom te zitten, Iris ziet hem zitten doordat de takken bewegen. Hij komt vrij snel naar beneden, blijft eerst wat bij de stam van de boom hangen, maar komt dan toch in beweging.  We hebben wel 3 kwartier bij de beer staan kijken. Hij at wat, ging weer liggen, stond weer op. Het was echt super dat we hem tegenkwamen. Na een tijdje wilde een hert ook wat aandacht hebben en liep tussen de mensen en de beer door. De foto's zijn niet echt scherp, het was schemerig, mijn batterij was bijna leeg en Harm was zijn toestel vergeten. Maar we hebben heel veel foto's!!
2 beren op 1 dag, wat een topdag!!






zowel hert als beer op 1 foto

Terwijl ik dit typ, loopt er een wasbeer voor mijn voeten langs.....



15 opmerkingen:

  1. Klopt het dat ik geen foto's zie?? en ook je tekst is bijna onleesbaar, maar met mijn leesbril op de vergrootstand las ik dat jullie weer een heerlijke dag achter de rug hebben, wat een ervaring om beesten in het wild tegen te komen!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Marja, ik was nog bezig, maar had hem al
      Gepubliceerd, het is nu klaar, foto's erbij en tekst leesbaar, morgen zal ik de foto's beter tussen de tekst verdelen. We gaan nu eerst slapen.

      Verwijderen
    2. Gelukkig heb ik alles goed begrepen in braille :)
      Wat zijn de foto's weer geweldig!

      Verwijderen
  2. Gelukkig een nieuw blog MET foto's. Ik geniet namelijk altijd zo van jouw foto's. En wat een mazzel dat jullie nog een beer op foto vast hebben kunnen leggen. Het bewijs. En ik ben heel blij voor Iris dat ze niet in een tent hoeft. Ik zou het ook niet willen (durven) :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hahaha fijn voor Iris, ik snap dat anti-tent helemaal. En wat een super dag hebben jullie weer gehad, die Thijs boft met al dat wildlife om hem heen. En de foto's spreken voor zich: en in het echt is het natuurlijk nog veel mooier!!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Jullie zijn een prachtige reis aan het maken, met veel plezier!! Fijn om te lezen, ga er nu eens effe goed voor zitten om alle verhalen te lezen! Geniet er lekker van, dan ga ik dat vanaf nu met jullie mee doen!!

    Enjoy!!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Nou dat van die "tent" begrijp ik helemaal hoor, zeker met die beren in de buurt. Ik moet er niet aan denken.
    De omgeving is prachtig en dan toch ook nog een beer op de foto ;-)
    Have Fun!
    Yvonne

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Net je prachtige verhalen gelezen en foto´s bekeken. Geweldig!! En wat bijzonder dat jullie beren hebben gezien. Wij hebben ook geboekt voor Camp Curry en onze 10 jarige dochter ziet dat ook niet zitten, ha, ha. Ik dacht dat de kans op het zien van een beer nihil was, maar ik krijg nu zelf ook de kriebels... In ieder geval fijne reis verder en we lezen jullie verhalen met veel plezier!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Zo'n lodge zou mij ook beter bevallen dan een tent hoor!
    En 2 beren, geweldig zeg.
    Have fun!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Waar moeten jullie volgend jaar toch naar toe? Deze vakantie is toch bijna niet meer te overtreffen!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ohw wat een tegekke vakantietrip wat zien jullie veel wildlife, echt mega.. we zitten samen te genieten vanachter de computer, hoe mooie en waanzinnig moet dit dan wel in het echhie zijn zeg..

    Heerlijke foto's en sjemig het wildlife springt gewoon voor je voeten, kan het nog mooier... wij denken van niet !!!!!!!

    Wij genieten mee !!


    Rick en Mandy

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Denk dat onze keuze voor de reis van volgend jaar is gemaakt ;-)
    Geweldig wat jullie zien en meemaken! Prachtige foto's ook.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wow, geweldig Christa! En mooie foto's!
    Yosemite moet ook op onze to-do list, als ik het zo zie!

    Genietze!

    Groetjes,
    Audrey

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Fantastische dag zeg, twee beren gezien !! Daarom vinden wij Yosemite ook zo geweldig. Enne, Harm had zeker mijn blog gelezen over Curry Village tenten !!! Hahaha !!! Maar hele goede actie ;-) ! Vast het duurste hotel van de vakantie !!

    BeantwoordenVerwijderen