Dit is deel 2 van het verslag van onze reis naar Zuid-West Amerika , vanwege een datalimiet halverwege het verslag waren we genoodzaakt om een nieuw blog te starten.
De eerste dagen van onze reis zijn te vinden door op deze link te klikken.

vrijdag 3 augustus 2012

dag 15 - Yosemite - Glacier Point, grote bomen

Vanmorgen stond de wekker om 7.15 uur. We ontbijten buiten voor onze hotelkamer. De temp is rond de 20 gr maar aan de lucht is te zien dat het een heldere zonnige dag gaat worden. We vullen de koelbox met vers ijs. Harm gaat de auto halen, Iris houdt de wacht bij de spullen buiten. Thijs en ik halen 2 koffie en 2 thee in de foodcourt. We hebben een hele stapel gratis bonnen voor koffie/ thee gekregen, daar maken we dankbaar gebruik van. Om 8 uur zitten we in de auto op weg naar Glacier Point, we gaan op tijd om niet  het risico te lopen dat de parkeerplaats vol is. Het is nog een behoorlijk stukje rijden naar boven, maar dan heb je wel een fantastisch uitzicht. Om 9.00 uur zijn we boven. Het uitzicht is prachtig, je hebt een groots panorama over Yosemite Valley. Het is heel heiig er hangt een soort waas in de lucht wat met de felle zon, moeilijk fotografeert.


Rechts achter de bergen zien we lokaal een bruine waas hangen, het lijkt wel brand, maar zeker weten doen we dat niet. Er wordt wel overal voor gewaarschuwd dat het erg droog en brandgevaarlijk is. Vanaf dit punt heb je een fantastisch uitzicht op de Half Dome, deze bergtop is 2685 m hoog, en het symbool van Yosemite geworden. Rond 10 uur stappen we in de auto, weer naar beneden op weg naar Wawanoa waar we op de shuttlebus stappen naar Mariposa  Grove.  Hier ligt een bos, wat een van de belangrijkste reden was om dit Nationaal  Park  op te richten. Er staan nl. 500 mamoetbomen, waarvan sommige meer dat 3000 jasr oud en 75 meter hoog. Als we aan  komen rijden bij Wawona staat er al aangegeven dat de hoger gelegen parkeerplaatsen vol zijn.  We kunnen hier parkeren en dan  met de shuttlebus de laatste 20 min omhoog. Het is echter zo druk, of er rijden te weinig bussen (om de 25 min. ) dat we ruim 3 kwartier moeten wachten voordat we kunnen instappen.  Eenmaal boven lopen we een trail, het is best zwaar omdat het erg warm is en de paden behoorlijk klimmen en dalen. Al met al, mede door het lange wachten op de bus zijn we hier veel langer zoet mee geweest dan gepland. 
Rond 14.00 uur waren we bij de auto terug. We hadden zo'n trek dat we op stenen naast de auto gegeten hebben en niet meer op zoek zijn gegaan naar een picknickplaats. Rond 15.00 zijn we terug bij de Lodge, we puffen even uit en hebben dan wel zin langs de rivier achter de Lodge te lopen. Eigenlijk hadden we het Mirror lake in de planning staan, maar dat is nu te ver lopen. De kinderen hebben ook absoluut geen zin en willen even niets doen (Facebook, what's app, enz)

Als we langs een pad bij de rivier lopen, zie ik in het kreupelhout, een paar meter van waar win lopen, ineens een jong hertje liggen. Vrij snel daarna zien we ook zijn broertje of zusje liggen. Gelukkig hebben we onze camera's mee, we maken een paar foto's en vragen ons af waar de moeder is, tot we haar ineens wat verder op in het hoge gras zien liggen.  We blijven rustig staan, want ze storen zich totaal niet aan ons. Ze zien ons wel, maar zijn totaal niet bang, ze zijn eerder nieuwsgierig. Grappig dat zo jong dat instinct al onderdrukt is hier. We kijken een behoorlijke tijd naar ze, ze scharrelen wat, lopen naar hun moeder, en lopen weer terug. Echt een heel mooi moment. Met een serie foto's en filmpjes gaan we terug naar de kids. Thijs wil natuurlijk ook kijken, samen lopen we nog even terug. Het trio is inmiddels aan het eten en lopen Vlak langs ons heen als ze de andere kant op gaan.

's Avonds gaan we er nog op uit, om hopelijk nog wat dieren en mooie plekken te zien. Deze keer geen beer, maar wel overal herten en natuurlijk ontelbare squirrels.Dit is onze laatste avond al weer in Yosemite, morgen gaan we richting de kust met als eerste stopplaats San francisco, waar we 3 dagen zullen zijn.




10 opmerkingen:

  1. Ah Bambi, wat schattig.
    Heerlijk verslag weer met voor ons zeer herkenbare foto's.
    Genieten!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een fantastisch uitzicht, prachtig!
    Lief die hertjes, en dat ze zo dichtbij blijven.
    Morgen SF, dan is de rust weer voorbij, maar een geweldige stad waar veel te zien en te doen is.
    Have Fun!
    Yvonne

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Prachtige natuur daar, en hele mooie foto's (van een springende Thijs!!). Ben benieuwd naar SF.
    Have Fun!!
    Saskia

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een schitterend uitzicht. Geweldig. En dan die hertjes, zo lief. Wat zullen jullie een indrukken opdoen zeg.
    En dan nu weg uit de natuur en op naar de stad. Veel plezier in SF.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Mooi, mooi en nog eens mooi! Lekker naar San Francisco, superstad, dat is genieten wel iets heel anders. Ook leuk voor de kids, even geen natuur ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat onwijs leuk om jullie foto's te zien, met zomerse tafereeltjes. Ziet Yosemite er weer helemaal anders uit! Geniet van SF! Ook al zo'n geweldige plek!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Mooie foto's weer. Krijg ook zin om volgende jaar weer die kant van Amerika te bezoeken.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Schitterende natuur daar in Yosemite.We hebben dat overgeslagen omdat we maar 16 dagen gaan .Goed om nog een keer te gaan .
    En San Francisco lijkt me ook schitterend.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik ga het alweer zeggen...Wauw, wat een mooie foto's!, en wat een heerlijke dag;)

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Fantastisch daar zeg, wat heerlijk die hertjes ! Wij zaten daar een keer met de kids lekker in de rivier, stak er tussen ons door gewoon een hert ook over in het water. Zo bijzonder !

    BeantwoordenVerwijderen